Capitolul XVI – Planuri

Am intrat incercand eu fara prea mult zgomot desi era inutil in camera principala in care se aflau Volturi. Aro zambi cand ne vazu, dispozitia lui prea buna ma facea sa banui lucruri pe care nu le vroiam. Christopher ma urma in spate si se uita vigilent peste tot. Astepta sa izbugnesc? Acum ca vanasem ma simteam mult mai intreaga, ma simteam bine, desi banuiam eu ca eram satula. Nu vroiam sa explodez habar nu aveam cat putea duce corpul meu.
-Ce bine imi pare ca a’ti venit! spuse Aro multumit. Sper ca acum putem pleca, sper ca Isabella este de acord asa’i?
De ce vorbea asa cu mine ? Tonul lui nu prea imi placea deloc. Stiam ca niciodata nu aveam cum sa banuiesc macar la ce se gandeau ei.
-Avem o problema, i-am spus clar. Eu… nu pot sa plec acum.
-Problema? Ce problema ai putea avea tu? spuse Caius enervat. Vom pleca imediat, putin imi pasa de  „problemele”  tale.
M-am uitat urat la el si nu am tacut evident. Putin ma mai interesa pe mine ca erau ei regi vampirilor si controlau lumea si ma puteau face un cu pamantu’, eu fara fica mea nu mai plecam. Am ignorat semnul lui Christopher, eu nu ma potoleam asa usor.
-Mi-am gasit fica. Nu plec  fara ea, nu vreau sa o mai abandonez inca odata.
Aro aproba intelegator din cap. Se intoarse la fratele lui si ii arunca o privire ciudata.
-Intelegem, spuse Aro. Vom pleca maine dupa ce iti vei recupera fica. Acum te rog, arata’mi despre ce e vorba….sau de fapt spune’mi.
Eu si Christopher am inceput sa le spunem in acelasi timp cum mi-am gasit fica si ce aveam de gand sa facem. In mare parte erau de acord, politia se va ocupa de restul copiilor in timp ce noi o vom lua pe Mel. Dar exista o mica problema.
-Fica ta va…sta in acest loc plin de vampiri flamanzi?  Esti de acord cu asa ceva? intreba Aro curios.
-Daca nu am nicio siguranta ca ea este protejata, atunci imi pare rau dar va trebui sa plecam, imi pun fica mai presus decat orice.
-Adica vei pleca dupa tot ce am facut pentru tine? spuse Caius suparat. Este inacceptabil!
-Ce va pot oferi in schimb?
-Loialitatea ta, evident! spuse el
-A’ti spus ca sunt libera sa plec, nu va tineti de cuvant.
-Indraznesti sa mi te impotrivesti? tipa Caius ridicandu-se de pe scaun enervat.
Ce insemna asta? Ca ma pacalisera? Trebuia cumva sa nu ma astept la asta? Era evident ca nu erau de incredere, tocmai de aceea nu ii aveam la suflet asa cum era de asteptat. Nu ii consideram stapani mei, nu simteam respect si loialitate nici macar pentru ca m-ai bagat intr-un corp, pentru ca este foarte clar ca au facut’o cu un scop nu de bunatate.
-Da! Fica mea este mai importanta ca orice loialitate pentru tine! i-am spus ferm.
-Gata! tipa Aro . Sa nu mai aud un cuvant. Iti vom aduce noi fica , dar tu nu mai ai voie sa parasesti aceasta cladire pana cand noi nu iti vom da voie. Maine dimineata fica ta va fi langa tine, dar ca sa ai parte de asa ceva va trebui sa ramai aici pentru tot restul vietii tale. Accepti sau refuzi, e alegerea ta.
-Nu mi se pare o alegere, ce se intampla daca refuz?
-Off…sincer nu ai vrea asta. S-ar putea sa se intample un mic accident…cu cocioaba in care locuieste scumpa ta fica.
In momentul ala singurul lucru la care ma gandeam era moartea lor. Mi se accelerase respiratia si cu greu ma controlam sa nu sar la gatul lui si sa’l termin. O vampirita se apropie de el dar acesta ii facu semn sa ramana pe loc. Era o garda sau ce?  Trebuia sa ma controlez altfel se alegea prafu’ de mine si fica mea. Treebuia sa ma gandesc la optiuni…de fapt la ce sa ma gandesc, exista o singura optiune si nu era una forta favorabila. Dar nu aveam ce sa fac, era vorba de fica mea, trebuia sa fac orice pentru a o salva.
-Accept. Dar maine vreau ca fica mea sa fie aici. Si deasemenea vreau sa imi jurati ca va fi in siguranta cu voi.
-Desigur, desigur. Doar ca… tu va trebui sa ii explici ce se intampla aici. Pe intelesul vostru de mama fica.
-Este in regula.
-Dupa vom pleca in Italia , am terminat treaba aici, spuse Caius pe un ton victiorios.
-De unde stiati unde este fica mea? intreb nervoasa
-Draga mea, noi stim orice, spuse Aro vesel. Christopher te rog sa o conduci in camera ta, o veti imparti pana maine sper ca nu te superi. In Italia o vei avea pe a ta, stai fara grija.
Ca ma durea pe mine undeva daca aveam camera mea sau nu. Muream de nervi, astia ma santajau pe mine? Odata ce fica mea va fi aici cu mine nu imi va mai pasa, eu trebuia sa o am langa mine.
Christopher ma duse intr’o camere relativ mare si fara prea multa lumina. Totul era asa sumbru aici. M-am asezat pe pat si am oftat suparata. Ce urma sa fac? Viata mea parca incepea sa nu mai aiba niciun sens, de parca pana acum a avut vreodata.
-Totul va fi bine, maine dimineata o vei avea pe fica ta, imi spuse Christopher incercand sa ma linisteasca. Asa sunt ei , nu sunt obisnuiti sa le stea cineva in cale, indiferent de cine este vorba. Stiam ca asa se va intampla de la bun inceput, stiam ca te vor obliga sa ramai aici, asa cum au facut cu toti, dar am vrut asa tare sa te aduc cu picioarele pe pamant incat am ignorat cu nerusinare acest lucru. Imi pare sincer rau. Ar fi trebuit sa te avertizez.
El se aseza pe pat  si ofta suparat. Nu aveam sa dau vina pe el , nu aveam de ce.
-Nu’i nimic. Te inteleg si chiar nu te invinovatesc. Trebuia sa ma astept la asa ceva. Voi ramane aici, atata timp cat fica mea va sta cu mine.
-Sa sti ca multi s-au impotrivit la inceput cand au ajuns in acest clan, dar apoi chiar a inceput sa le placa, imi spuse plin de speranta.
-Poate asa se va intampla si la mine, am spus eu nu prea increzatoare.
-Dar cum ai de gand sa iti ti fica in siguranta aici? Nu cred ca e foarte posibil avand in vedere…locul in care ne aflam, si mai ales cu cine.
-M-am gandit si la asta, nu voi lasa pe nimeni sa o raneasca. Am o idee pe care sper sa o accepte Volturi. Nicio problema, stiu cum sa le fac fata. Chiar daca ei se dau regi acum, durata imparatiei este pe cale sa apuce un final.
-De ce spui asta? intreba el speriat. Isabella nu e bine sa te pui cu ei , sunt mai puternici decat iti inchipui. Eu locuiesc de sute de ani cu ei , stiu cum actioneaza si cum gandesc, daca vrei sa mai traiesti, fa ce spun si nu te impotrivi.
Mi-am dat ochii peste cap. Nu imi era frica de ei , stiam ce aveam de facut. Ii voi asculta da, dar asta nu inseamna ca sunt o sclava. Voi gasi o cale sa plec de aici mai devreme sau mai tarziu , si sa imi iau si fica cu mine. Sa o am langa mine si nimeni nu o mai poate lua departe. O voi apara facand si imposibilul.
-Stai linistit, nu se va intampla nimic rau cu mine. Mersi de sfaturi. Stiu ce am de facut si eu.
-Sper ca sti , imi spuse el ingrijorat.
-Nici nu ai idee.
Am stat cateva ore vorbind cu el despre viata in Italia, despre ce trebuiau sa faca mai exact membri acestei famili si am ramas surprinsa. Desigur incepusem sa cunosc destul de bine cam tot, dar vroiam sa fiu informata in legatura cu orice. Nu vroiam sa fiu o necunoscatoare si sa fiu iar luata prin surprindere. Prinsesem curaj si putere acum ca eram un vampir . Acum puteam face orice , chiar daca imi stateau in cale Volturi, care pentru mine nu mai aveau importanta, nu imi era deloc frica de ei. Stiam si speram ca le puteam face fata.
-Christopher te rog adu-l pe Aro aici, vreau sa ii spun ideea mea. Eu nu pot sa ies din camera din cate stiu.
-Desigur, sunt convins ca va fi de acord cu orice vei spune doar ca sa te pastreze aici.
El iesi pe usa imediat, cu o viteza uimitoare si eu am ramas asteptand. Era o idee buna , si cred ca era singura care mi-ar fi pus fica in siguranta pana gaseam ceva mai bun. Asta era tot ce aveam, trebuia sa profit. Usa se deschise si Aro intra vesel.
-M-ai chemat? intreba el formal.
-Da. Vreau sa vorbesc ceva serios cu tine.
-Te ascult.
-M-am gandit la faptul ca fica mea va locui intr’un castel plin ochi cu vampiri si nu imi surade deloc idea.
-Sincer nici mie. Nu stiu daca ii voi putea…stapani, daca intelegi ce vreau sa spun.
-Exact. Asta spuneam si eu. Deci odata ce vom pleca maine in Italia, fica mea va fi cu mine, sunt sigura ca o voi putea duce pana acolo in siguranta, chiar daca trebuie sa hranesc vampiri astia cu jumate de oras. Dar acolo, zi de zi, va fi ceva greu si nu imi pot lasa fica inchisa intr’o camera incercand sa o tin in siguranta fara sa aiba habar de ce face. Fica mea va creste, si odata ce va ajunge la o varsta mai inaintata in care va putea constientiza ceea ce se intampla o voi face una dea mea. Dar pana atunci, iti cer permisiunea de a inchiria macar o casa in Italia in care sa o tin , angajez o bona sau ceva , desigur va trebui sa mai stau si eu cu ea, dar cred ca sederea ei intr’o casa ar fi o idee mai buna decat cu noi aici. Ce zici?
-O idee excelenta. Sunt total de acord. In Italia vei inchiria o casa unde fica ta va sta. Dar tine minte , la varsta de 18 ani o vei transforma intr-un vampir. Altfel nu ne poate afla secretul, ma avertiza Aro.
-Sunt de acord.
-Ma bucur, e bine ca poata exista si intelegere intre noi. Ne vedem dimineata, cu fica ta. Nu incerca sa ma pacalesti Isabella, nu esti singura aici.
Nu aveam nimic de pierdut. Pana la urma asta eram eu, Mel va trebui sa fie si ea la fel mai devreme sau mai tarziu. Asta era pretul ce trebuia sa il platesc ca sa fie cu mine, sa ii iau viata. Sa o transform.
-Nici nu aveam de gand, am mintit eu cu desavarsire

  1. mmmmmmmmmmm….suna destul de riscant!!!!ma intreb ce se va intampla in viitor…adk.cum se va intalni cu clanul cullen…ce se va intampla atunci;dar cu fiica ei….si volturi mi se pare ca pun ceva la cale…prea o vor ei pe bella…hai cu next-ul!!!

  2. Waw ! Cat de tare !!!!!
    Of ! Nu ma mai pot satura de ficurile tale . Sunt geniale !!!

  3. Doamne, chiar vrea sa o transforme pe Mel ? X_X ma intreb ce idei mai ai..
    Bafta :*:*:*:*

  4. viatapescena06 By Dora

    Foarte frumos! Chiar mi-a placut foarte mult.Si ma bucur sa vad ca ai combinat cu Gazda :X pe cat nextul?

Lasă un comentariu