Capitolul XII – Monstru

Nimeni nu mai spunea nimic. Era liniste, o liniste care ma ingrozea. Nu mai suportam starea asta , ma simteam un nimic. Christopher era linistit langa mine , de parca ar fi avut incredere totala in „stapanii” lui. Speram ca pot avea si eu, speram sa existe o solutie aici. Apoi am vazut 4 persoane intrand in camera. Primii doi , care semanau izbitor de mult au intrat in fata , ca si cum ar fi avut prioritate , am presupus ca erau Jane si Alec, fiind mainile drepte ale Volturilor. Urmatorii am banuit ca sunt Carol si Sophia , mergeau mai usor, dar curiosi si dornici.  Jane avea parul prin intr-un coc blond cu o capa neagra la fel ca si Alec , iar Sophia avea parul castaniu lasat liber cu o capa gri parea destul de firava, cu o structura destul de finuta, subtire, desigur asta era doar o iluzie. Carol avea blond foarte deschis si avea un corp mai musculos, deasemenea capa ii era mai inchisa la culoare. Toti 4 avand o piele incredibil de alba , tipica vampirilor, si o frumusete izbitoare. Era bine ca aproape nimeni nu ma vedea holbandu-ma.
-Se pare ca au ajuns, i-am spus eu lui Christoper.
-Asa este. Sa vi dupa mine , si te rog sa spui numai adevarul, indiferent de ce te intreaba. Chiar daca Aro a vazut deja orice era de vazut, mereu se mai pot pierde amanunte. Aminitirile tale umane nu mai sunt atat de bine conturate, si decat sa fi acuzata ca minti si sa ramai asa, mai bine spui adevarul.
Am dat din cap si aveam de gand sa respect ceea ce el imi spusese. Nu aveam  nimic de pierdut. Nu ma mai putea ajuta nimeni.
Aro se puse pe scaun langa fratii sai. Se uita la fiecare dintre ei , dintre supusii lui si apoi se uita spre Caius.
-Pentru ce ne-ai chemat Aro aici? intreba Carol.
Aro zambi si spuse
-Cam grabit dragul meu, cam grabit. Avem aici o situatie speciala, pentru care este necesitata toata atentia voastra. Iubitul nostru Christopher ne-a adus o mica surpriza, pentru care eu mi-as da si nemurirea doar pentru a afla ce se petrece acolo. Sper ca voi sa ne fiti de ajutor.
-Despre ce este vorba , stapane? intreba Jane.
-Il voi ruga pe Christopher sa povesteasca destul de rapid daca se poate apoi vom trece la lucruri mai serioase. Nu se poate ramane asa.
Christopher incepu sa vorbeasca si am vazut ca fiecare avu o reactie diferita. Jane parea enervata, mahnita, expresia de pe fata ei era usor de citit, invidie. Alec nu era foarte atent la ce povestea Christopher dupa ce auzi ca eu eram acolo si am vazut ca se incorda, pregatindu-se de parca urma sa il atac fara sa vada. Sophie era linistita, se uita la Aro si Christopher fara sa spuna nimic, iar Carol avea cea mai mare atentie dintre toti patru. Spuse repede, netrecand insa peste amanunte importante, desi stiam ca nimeni nu se va multumi doar cu atat. Adauga faptul ca fusesem transformata de familia lui Carlisle care era cunoscut de toata lumea pe aici… a adaugat si amanunte despre viata mea umana, destul de marunte dar care spusese el ca erau necesare. M-am simtit inconfortabil , toata lumea urma sa imi afle viata.
-Deci ce parere ai Carol , despre toate acestea? Este macar posibil? intreba Caius dupa ce Christopher termina.
-Posibil este, avem exemplu chiar aici ,in fata ochilor nostri. Unde este Isabella ? Te pot numii asa nu ?
” Da” .
-Da. ii spuse Christopher
Sa ma numeasca cum vor ei , eu oricum nu mai eram Bella cea de dinainte.
Chiar sa fie ei atat de buni incat sa ma ajute fara niciun interes? Oricum, ce puteau scoate de la mine? Nu aveam ce sa le ofer. Aveau deja aici tot ce le trebuiau. Lumea le statea la picioare.
-Ai fost casatorita inainte Isabella ? intreba Carol
-” Da ” , spuse Christopher
Carol se uita la Aro si apoi la Sophie. Aceasta aproba din cap.
-Care era relatia ta cu sotul tau?
Chiar erau necesare toate astea? Ma simteam foarte incomod. Nu vroiam sa vorbesc despre asa ceva, dar se pare ca era necesar din pacate.
-” Iubirea vietii mele mereu a fost Edward chiar si dupa ce ma parasit. Pe el l-am iubit, de aceea m-am si casatorit cu el, dar nu a fost aceeasi dragoste „.
-A’ti avut si o fica? intreba Caius.
M-am incordat. Mel nu trebuia implicata in asa ceva. Ma durea sa ma gandesc la ea, sa stiu ca nu e langa mine. Ca nu o pot apara. Cine stie ce facea acum, cum se simtea. Oare ce ii spusesera de mine. Ca am murit? Ca o parasisem? Dar Michael? Sau Charlie..Renee, Doamne trebuia sa ma intorc la ei, vampir sau nu.
-” Da. O chema Mel ”
-Deci inseamna ca a’ti avut contact sexual … ceea ce este foarte logic pentru o casnicie. Vreau sa imi spui ce ai simtit fata de corpul care era acum langa persoanele tale iubite ? Furie ? Invidie? intreba Carol din nou interesat.
Mi-am putat pozitia mai aproape de Christopher si el sa uita la mine. Jane se uita la noi rautacios , nerabdatoare.
-” Nu stiu… erau toate amestecate in mintea mea. Prima data Edward ma putea auzi…simtii. Corpul meu nu era locuit. Stia ca sunt acolo, ca inca nu murisem. Ma simteam oarecum linistita, stiind ca ma stiau prezenta. Apoi incercand sa intru in corpul meu m-am trezit in alta parte. Apoi cand am revenit acolo unde trebuia eram in aceeasi stare doar ca ….corpul meu nu mai era. Fusese inlocuit de aceea persoana necunoscuta. Eu o uram la inceput, eram furioasa si era normal sa imi vreau corpul inapoi. Incepusem sa ii urasc pe toti pentru ca  o iubeau pe ea si nu pe mine. Eram invizibila pentru ei. Eram parasita iar, pentru a doua oara. Cand am vazut ca si el… era perfect multumit cu noua eu care isi aducea aminte numai perioada proasta din viata mea, am plecat de acolo. ”
-Hm…. spui ca isi aducea aminte doar perioade proaste din viata ta? intreba Aro
-” Da. Si-a adus aminte doar cand am fost parasita”
-Si acela a fost cel mai dureros moment din viata ta? Cel mai marcant?
-” Cu siguranta.”
Carol inchise ochii si ma uitam speriata la el. Aro se duse langa el si ii puse o mana pe umar.
-Deci ce parere ai ? Vreo concluzie?
-Incerc sa imi dau seama… dar este destul de greu. In toti cei 2000 de ani ai mei nu am mai vazut asa ceva.
Expresia de pe fata lui nu era una placuta. Era fustrat, se vedea ca nu suporta sa nu stie ceva. Incerca sa se forteze, sa isi forteze limitele ca sa isi dea seama de ce se petrece cu mine. Vroia sa rezolve situatia asta, sa se simta mandru de realizarea lui.
-Isabella… cand ai fost transformata cum te-ai simtit?
Asta era absurd. De parca nu ar sti orice vampir ca m-am nascut din durere.
-” Am simtit doar durere. Nu stiu altceva”
-Deci te-ai simtit asa cum orice vampir s-ar simtii la transformare. Dar totusi nu te-ai trezit cum s-ar trezit orice vampir. Hm….. ai fost transformata de acele doua nemuritoare nu?
-” Cred ca am fost doar omorata de ele. Presupun ca familia Cullen m-a transformat. Am fost torturata pana la moarte. ”
-De ce ne tot complicam atat ? intreba Jane exasperata. Sa o lasam in pace, ce ne pasa noua?
Aro se uita urat la ea. Nu era de acord. Nu vroia sa plec.
-Jane draga…. Isabella este foarte speciala. Crezi ca nu era daca nu se trezea asa? Iti dai seama doar ce ar putea face aceasta creatura intr-un corp indestructibil ? In plus, are aparare, scutul face din ea o persoana mortala. Lucrurile nu trebuiesc lasate asa.
Aro avea planuri cu mine. Se vedea dupa entuziasmul lui.
-Stapane, cred ca se va gasi o solutie pana la urma. Fata spune adevarul. zise
Sophie.
-Cu adevarul nu se rezolva nimic! spuse pe un ton mai ridicat Caius.
– Il iubesti pe Edward nui asa? Ai fost cu el si atunci cand erai umana? intreba Carol
-” Da. Am fost. Pana cand m-a parasit.”
Ma uitam la Christopher. El doar rostea ceea ce eu spuneam. Nu era trist, sau cel putin incerca sa nu arate. Nu ii puteam citii expresia fetei ca si celorlalti.
-Te-ai simtit dezamagita?
-” Inima mi s-a rupt in bucatele.”
-Acum ce simti?
Nu era greu sa raspund. Imi stiam sentimentele acum. Ce vroiam sa fac, care era scopul meu .
-” Ma gandesc doar la situatia ficei mele. Daca o voi mai revedea vrodata, cum se simte, daca o voi mai avea vreodata langa mine. In legatura cu Familia Cullen…m-am resenmnat. Ei se simt bine cu ea. Eu nu vreau sa stau in calea fericirii lor. Eu nu mai sunt eu… acum ea este langa ei. Eu nu mai am ce sa fac acolo. Sunt sigura ca va fi un vampir de nota 10, el va avea grija de asta.”
-Care au fost relatiile tale la final cu sotul tau? Inainte sa fi rapita?
-” Am plecat la Edward…. de fapt, nu plecasem la el. Am avut niste probleme cu Michael… si am plecat de acasa cu fica mea. Am mers la Edward pentru ca nu aveam unde sta. Ne-am certat… ”
– Deci nu erati in relatii bune in starea ta umana?
-„De cand venise Edward. El nu stia cine este, era doar un obsedat de 17 ani pentru el. Era gelos. Dar nu putea face nimic, i-am spus sa nu se implice pentru ca el va fi cel ranit. Adica inainte sa apara el aveam o familie fericita. Slujba …copil… sot, nu era nicio tortura sa stau cu el. Desigur nu era la fel, niciodata nu va fi. Nu avea pretentia sa fie… aveam o relatie perfect normala de sot si sotie”
-Ceea ce presupune si relatiile sexuale.. medita Carol.
-” Da, si astea erau normale”
-Crezi ca are vreo legatura ? intreba Caius
Ce legatura sa aiba sexul cu vampirii?Ce legatura sa aiba Michael cu ceea ce mi se intampla mie aici? Nu avea nicio logica. Oamenii astia erau nebuni. Stiam ca nu pot avea incredere in ei, dar nu aveam de ales. Daca ei ma puteau ajuta, atunci voi avea incredere in niste asasini. Stiam de Volturi, oarecum, dar nu cat ar fi trebuit.
-Cand a fost ultimul tau contact sexual cu sotul tau?
Asta era stupid, foarte stupid. Nu aveam de gand sa raspund la asa ceva.
-Nu vrea sa raspunda, spuse Christopher.
-Aproximativ? Hai Isabella , vrei sa gasimt solutia nu? Vrei sa sti cine este
acum langa Edward?
Am oftat. Vroiam , chiar vroiam sa stiu. Nu vroiam sa ma macine aceasta despartire.
-” Bine. Nu stiu…nu a fost asa recent. Adica il iubeam dar nu era atat de frecvent”
Doamne cat de prost ma simteam.  Sa vorbesc despre asa ceva cu niste vampirii necunoscuti in care nu stiu daca aveam incredere. De fapt nu mai stiam nimic. Credeam ca sunt sigura de sentimentele mele dar nu eram. Ma inselasem. Nu stiam daca mai vreau la Edward sau nu. Nu vroiam sa ii stric fericirea.
-Suficient timp ca un copil sa se dezvolte… medita Carol. Un lucru e sigur: persoana din interiorul tau este cineva care are o legatura cu tine. Nu oricine poate intra in corpul cuiva fara niciun rost. Faptul ca isi aduce aminte lucruri despre viata ta, faptul ca iubeste ceea ce ai iubit si tu …inseamna ca are o legatura directa cu persoana ta.
Ce gandea el mai exact?
-La ce te gandesti Carol? Intreba Aro starnit
-Presimt ca stiu ce se petrece aici, si dupa cum cunosc omenirea , nu cred ca te va incanta.
-Sa terminam odata , spuse enervata Jane. Am venit aici degeaba, nu se intampla nimic interesant. Avem alte lucruri de facut, mult mai bune. Stapane, calatoria nu mai trebuie sa astepte. Trebuie sa plecam acum.
-Are dreptate, spuse Caius. Trebuie sa trimitem pe cineva acolo, situatia scapa de sub control. Vom discuta imediat despre asta.
-Aceasta situatie depaseste oricare alta, spuse Aro. Asta este prioritatea noastra principala.
Se aseza din nou pe scaun langa fratii lui si se uita spre Marcus care abia ne baga in seama. Era asa distant, de parca nu ii placea faptul ca el se afla aici. Nu era prezent ca si suflet, doar ca si corp. Mintea lui zbura in alta parte, la altcineva. Puteam observa ca isi lasa impresia de plictiseala, dezinteres, dar nu cred ca era doar asta. Suferea. Pentru ceva sau dupa cineva.
– Isabella… cred ca imi pot da seama cine este in corpul tau. Am mai vazut asa ceva odata, dar nu in acelasi mod. Deoarece este ciudat cum tu ai supravietuit. Prima data cand am vazut asa ceva , sufletul nu supravietuise. Tu se pare ca da, esti puternica. Eram in Iquitos , o perioada in care colindam prin lume inebunit sa ii descopar si cele mai ascunse secrete, sa afirm fiecare banuiala ce omul nu o putea confirma. Aici nu existau prea multe legende despre noi , nemuritorii, dar am putut vedea in  ochii lor groaza din ziua in care o fata pe nume Ima a murit fara ca cineva sa isi dea seama de ce. Fusese muscata , dar desigur nimeni nu si-a putut da seama cauza morti.Am spus muscata , nu omorata. Era casatorita recent , avand deja o fetita numita Amaya si sotul Haru. Dar dupa cateva zile , atunci cand trebuia ingropata ea pur si simplu s-a trezit. Oamenii au crezut ca este o minune cereasca, dar eu nu eram de aceeasi parere. Ea nu mai era la fel. Ea nu mai era aceeasi persoana. Dar ce era de semnalat este ca inainte sa moara fata era insarcinata.
Am amutit. Nu era posibil asa ceva! Eu nu fusesem insarcinata inainte sa ma transform! Eu nu urmam sa ii daruiesc alt copil lui Michael. Eram ingrozita, eram pur si simplu terifiata. Propriul meu copil imi luase locul? Un copil nedorit, dar totusi copilul meu. Imi urasem copilul?
-Vrei sa spui ca Bella era insarcinata? intreba Christopher
-Cel mai probabil. Am o teorie. Sa gandim logic. Am mai vazut asa ceva, si situatiile seamana destul de mult. Poate ca si Ima supravietuise, dar nu era nimeni acolo care sa o poata vedea. Desi la momentul respectiv am presupus ca murise. Dar gandestete la toate asemanarile dintre tine si ea. Ea nu mai era singura in corpul sau. Il impartea. Si cum Isabella murise , corpul a fost imediat inlocuit de cealalta persoana, adica fica ei. Nu putea intra oricine in corpul ei de buna voie.
-Este foarte plauzibil. Chiar logic. spuse Aro
Eu nu puteam sa cred. Hoata aceea era chiar fica mea? Propria mea fica? Eram socata. Nu stiam ce sa spun , nu mai aveam nimic de spus. Persoana pe care o uram cel mai mult pe lume acum era fata mea? Persoana care statea langa Edward acum? Cum se poate asa ceva! Era fica mea dar era corpul meu… ea trebuia sa il aiba pe al ei. Cum de nu am stiut ca eram insarcinata! Cum?
-Tu ce parere ai Bella? intreba Carol
-” Nu stiu ce sa zic..sunt absolut socata! Nu pot sa cred ca e fica mea ceea care imi ocupa acum corpul. ”
-Da, este o veste devastatoare, aproba Christopher.
Da, eram socata. Eram furioasa. Eram uimita. Mel era singura mea fica. Impostoarea fica mea? A mea?! Cea care se bucura de tot ce eu trebuia sa am? Cea care imi furase corpul? Desi nu trebuia, simteam o furie imensa contra ei.

  1. wow……..cata bataie de cap…..de unde atata imaginatie??????adika in corpul ei e de fapt fiica ei???nu as vrea sa fiu in pielea ei….adika shi eu as ura-o…..dar poate ca ea nu vrea sa ii ia locul,poate chiar nu isi aminteste ca nu e bella ci fiica ei;
    ciudat ca aro vrea s-o ajute;cred ca are planuri marete cu ea…dar oare ce?
    cat despre edward este un idiot daka nu-si da seama…adika chiar nu simte ca e ceva in regula????
    esti geniala……….G-E-N-I-A-L-A,F-A-N-T-A-S-T-I-C-A!!!!!!
    vreau urmatorul capitol!!!!!!!!!!!

  2. :O La asa ceva chiar nu ma asteptam – tu nu te opresti din a ma surprinde.
    :X:X:X:X:X:X:X Bafta in continuare – am spus ferm. :*:*:*

  3. wow! fiica ei…interesant:-?
    Oricum volturii sigur se vor folosi de ea dupa ce vor termina cu problema Bellei.Sper doar sa o rezolve repede totusi.:D
    Succes in continuare:*>:d<

  4. interesanta idee, ma uimesti,astept next…

  5. Wow ! Asta e chiar ciudat . Si nu prea are logica . Adica Bella nu avea cum sa fie insarcinata , nu ? Si … nu putea ca , copilul ei sa fie impreuna cu edward ! E … pur si simplu peste puterile mele de a intelege .
    Sper ca urmatorul capitol sa ma mai scoata un pic din ceata .

    Astept next-ul ! Kisses :X

    • Copilul nu era al lui Edward. Bella nu a avut relatii cu Edward. Copilul era al lui Michael. Bella a ramas insarcinata ca orice alta femeie care are relatii intime cu un barbat. Fata care trebuia sa fie nascuta , la transformare, i-a luat locul in corp. Cred ca am explicat destul de bine si in capitol. Sper ca ai inteles.

Lasă un comentariu