Capitolul XI

Servitoarea le-a adus cafeaua intr-o curte amenajata in stil spaniol si ii lasa singuri imediat.
-Nu stiam ca ai o casa atat de veche – a murmurat ea, privind in jur. Casa lui Edward, la 200 kilometri de Lima, era o ferma in stil spaniol, plina de tablouri, tapete si opere de arta care probabil costau o avere.
-Familia Cullen a locuit aici de cand stramosul meu, Sebastian Cullen, a venit in Sud America cu cuceritori- a raspuns el, ridicandu-se.
-Dar mi-ai spus ca strabunicul tau a dezmostenito pe bunica ta. Cum ai recuperat casa? Ah, stai, nu imi spune : i-ai facut proprietarului o oferta pe care nu o putea refuza.- a spus Bella sarcastica.
-Nu , nu a fost asa. Strabunicul meu a dato afara de aici, dar ani mai tarziu fratele sau mai mare, care mostenise totul, s-a ruinat , si bunica mea a cumparat casa. In timpul ultimilor 10 ani din viata ei, mama mea si eu am locuit aici cu ea.
-Ah, gata vad. Bunica ta trebuie sa fie o femeie infricosatoare- a murmurat Bella
Fica dezmostenita a unui bogatas agricultor, proprietara unui bordel pentru a veni dupa in casa copilariei sale… asta chiar ca a fost un timp extraodrinar.
-Da, era – a raspuns Edward. – O Cullen cu un curaj extraordinar pentru a face fata tuturor. Din pacate mama mea si sora mea nu au avut aceasta forta de caracter – a spus dupa, luando de brat. – vino, cred ca a venit timpul marei dezvaluiri.
A duso intr-un birou cu pereti din lemn si, dupa ce i-a spus sa se aseze intr-un fotoliu de piele, a deschis un sertar de unde a scos un plic.
-Citeste scrisoarea – i-a spus- .Si apoi fama mincinos daca ai curajul.
Fara prea mult curaj, Bella a luat plicul. Apoi a inceput sa citeasca.
Doua minute mai tarziu, indoind cu grija hartia ,z a bagato inapoi in plic.
-Foate interesant,- a spus ridicandu-se -, Dar te-ar deranja daca as studiao putin in camera mea? Sunt obosita dupa drum. Putem vorbi de ea la cina.
-Continui sa nu crezi – a murmurat Edward perplex – Nimic nu te surprinde cand vine vorba de o femeie, doar ca sa nege adevarul crud. Dar cum vrei tu…vom cina devreme, pe la sapte, ca sa te poti duce devreme la somn.
Edward nu stia ce sa creada. Credea ca o sa inceapa sa planga citind scrisoarea si sa isi dea seama ca tot ce a spus de tatal ei era adevarat , dar Bella nu aratase niciun fel de emotie.Desigur nu avea de ce sa fie surprins. Odata a regretat ca i-a spus adevarul despre tatal ei, dar gata. Odata a crezut ca ala era singurul impediment in casatoria lui , dar a afost inainte sa afle ca Bella nu avea sa fie mama copiilor lui. A fost fericit cat a fost amanta lui, dar ca si sotia lui…. era la fel ca tatal ei.
Indurase toata viata comentarii si barfe despre familia lui si deja nu il mai deranjau. Dar asteptase ca sotia lui sa il respecte.  Da, era fericit sa scape de ea, a gandit. Atunci i-a venit o idee…
De ce sa nu o tina ca si amanta lui pana cand se va saruta de corpul acela delicios? Pana la urma, Bella arata ca vrea acelasi lucru.
Nu, a decis imediat ca orgoliul lui nu i-ar putea permite asta. Bella il folosise ca un armasar. Si nimeni nu il folosea pe Edward Cullen.
Suparat, a iesit din birou pentru a se duce la cai sai …pana la urma ei erau fideli.

Peste cateva ore Bella a iesit din dormitor. Aceea urma sa fie ultima ei cina cu Edward , a gandit in timp ce cobora in sala de mese, dupa ce o servitoare o anuntase, o astepta ” domnul „.
Dar in  timpul cinei a fost tacuta.
-Se pare ca nu iti place mancarea – a comentat el dupa ce au terminat- Sau este altceva ce nu iti permite sa mananci ceva?
Bella era deja pregatita de cearta.
-Daca te referi al scrisoare, sunt de acord ca sentimentele descrise in ea sunt inacceptabile. te asigur ca imi pare foarte rau pentru ceea ce i s-a intampla surori tale. Saracuta a suferit mult…
-Asta e tot ce vrei sa zici?
-Nu- Bella s-a gandit mult la circumstantele si la oameni care inconjurau aceea scrisoare. – Spune’mi un lucru, Edward, tu il vedeai mult pe tatal meu?
-Ce legatura are asta?
-Tatal tau o trata pe sora ta ca si cum ar fi fost o fica? Era mult mai mare ca mama ta?
-Nu o trata pe Heidi ca o fica si avea cam 30 de ani mai mult ca mama mea…
-Asta ar putea explica totul- l’a intrerupt Bella
-Sa explice ce? Ca tatal tau a seduso pe sora mea? Sa nu incerci sa aduci scuze.
-Foarte bine, nu o voi face – Bella s-a asezat pe scaun. – Tatal meu nu a scris niciiodata aceea scrisoare. Scrisul este al bunicului mei Charles Swan, care trebuia sa aiba mai mult de 50 de ani cand a avut aceea relatie cu sora ta. Care, presupun, este si mai rau.
-Bunicul tau – a repetat Edward, fara sa creada.
-Da, bunicul meu. Charles a fost numele in toate succesele familiei mele in timpul a multor generatii…. a salvat cazul fratelui meu Jasper Thomas. Mama mea nu se intelegea foarte bine cu el si de aceea nu a vrut sa ii puna numele.
-Nu pot sa cred ca Heidi…
-Tatal meu si matusa mea au ramas ingroziti de comportamentul bunicului meu, cand au avut varsta necesara de asi putea da seama ce fel de om era – a continua Bella -. Era un afemeiat, oaia neagra a familiei. Bunicul si bunica mea duceau vieti totalmente separate, dar imparteau aceeasi casa. Cand a murit, numele sau nu a mai fost mentionat niciodata. Era un om teribil si toata familia era terorizata de el. Niciodata nu te-ai intrebat de ce unchiul meu Harry , care reprezinta legea, este presedintele de adiminastratie firmei Swan?
Edward o asculta mut.
-Unchiul meu Harry era persoana care se ocupa de firma pana cand tatal meu a avut varsta necesara pentru a face asta. Bunicul meu nu avea cap pentru afaceri si isi cheltuia toata averea pe femei. Asa ca asta este, era o rusine pentru familia Swan.
-Bella..
-Acum sti adevarul. Nu sunt psihiatra, dar ceea ce incercam sa zic inainte este ca mama si sora ta incercau sa gaseasca o figura paterna. Cine stie? Este ingrozitor cum cateva episoade din copilarie sa afecteze persoanele. Uitate la unchiul meu Phil…el si Jasper au incercat sa fie opusul bunicului meu. Mereu rezervati, stricti, mult prea speriati…pentru a nu se transforma in libertinul Charles Swan. Si poate ca aveau dreptate.
-Bella…- Edward a vrut sa isi intinda mana pentr a o atinge, dar Bella se ridica ca arsa.
-Ca a fost bunicul meu in schimbul tatalui meu nu schimba cu nimic lucrurile. Chiar daca ma surprinde. Se pare ca esti atat de cunoscator in ceea ce faci… Nu ti-at dat seama de ceea ce scrie in scrisoare ” daca as fi un om liber, dar nu sunt ” ? Asta ar fi trebui sa iti arate ca era un om casatorit. Cand a fost scrisa parintii mei nici nu se cunosteau.
-Nu stiu ce sa zic….
-Nu este nimic de zis. Chiar daca fusese tatal meu cel care o lasase insarcinata pe sora ta…De ce sa o pedepsesti pe fica? Ce fel de razbunare e asta? – i-a reprosat Bella – Dar adevarul este ca, chiar daca te-ai inselat ai ajuns invingatorul. Ca intotdeauna, presupun.
-Imi pare enorm de mult ca m-am inselat, Bella. Nu as fi zic nimic in ziua aceea in iaht daca as fi stiut… lasama sa ma revansez. Spunemi ce vrei si va fi al tau.
Bella vroia dragostea lui, dar stia ca niciodata nu va putea sa io dea, pentru ca acel sentiment era necunoscut pentru el.
-Nu intelegi , Edward. Nu s-a schimbat nimic. Doar te-ai casatorit ca sa te razbuni pe Swan…. si apoi te superi ca i-au anticonceptionale. – Bella a scuturat din cap – . M-ai inselat in ziua in care m-ai cerut de nevasta si m-ai inselat  si in ziua nunti. Poti sa imi dai din nou speranta, iluzia? Nu, nu cred. Si acum, daca nu te deranjeaza, ma duc sa ma culc. As vrea sa plec maine, cat de poate de devreme.
Dupa ce a spus asta a iesit din camera fara sa se mai uite in spate.
Edward o astepta la baza scarilor, ziua urmatoare.
-Elicopterul este aici si avionul meu asteapta in aeroportul din Lima pentru a te duce unde vrei. Apartamentul din Londra este al tau. Eu nu il voi mai folosi si nu iti face grij in privinta firmei…nu mai sunt interesat.
-Ah, ce generos – a spus Bella, ironica.
-Fara indoiala ne vom vedea din nou intr’o zi, si daca te astepti la un divort rapid , te inseli. Nu ti’l voi da. Si, acum daca ma ierti, am trebuiri de facut. Sper ca ai plecat dupa ce ma voi intoarce.
-Te asigur ca nu voi fi aici. In ceea ce priveste divortul, nu imi pasa. Nu cred ca ma voi mai casatori vreodata. Si nu vreau niciun banut din averea ta, nu am nevoie. Vreau doar promisiunea ca nu te vei lega de firma Swan, si vreau asta in scris, Edward.
-O sa o ai – a spus Edward, inainte sa se intoarca.
Bella si-a spus ca asta era cel mai bine, dar a plans in calatoria spre casa si a plans in Londra, in patul pe care l-au impartit.

 

Si da… penultimul capitol din acest fanfic.

Voi veni in curand si cu urmatorul , lecutra placuta.

  1. Of asta da intorsatura. Imi pare asa rau de Bella. Mersi pentru surpriza de a posta.

  2. iar mi s-a aprins apetitul dupa acest fic…si mai e doar un capitol…sper ca-l vei posta repede…sti ca iubesc acest fic:X:X:X:X
    bravo pentru traducerea impecabila!

  3. Off ! Sper ca Bella se va impaca cu Edward pana la urma … 😦

  4. Ce intorsatura. Oricum am impresia ca va fi un happy-end. E uimitorul fanficul. Multumesc pt capitol.
    Il astept pe ultimul ..sper ca il vei posta repede.

  5. In sfarsit adevarul iese la iveala:))
    Ha! 1-0 pentru Bella. Cu toate ca lucrurile nu arata prea roz acum sigur va fi un happy end e imposibil sa nu fie.Abia astept urmatorul si din pacate ultimul capitol:((:((
    Succes la next:*:*:*:*:*:*:*

    • Da..lucrurile nu sunt foarte bune acum.
      Voi veni cu ultimul capitol cat de curand. Imi pare asa rau ca se termina 😦 parca ieri il gasisem :)) ❤
      Dar de…fiecare lucru are si un sfarsit.

  6. Imi pare asa rau ca se terminaa :(( Ce e bun tine putin. 😦
    Abia astept si ultimul capitoool :o3 Bafta la tradus, Gini. :*:*:*

  7. wow!! un fic superb! forte frumos si iti multumesc pentru traducere! sunt tare nerabdatoare sa citesc si ultimul capitol.cand crezi ca il poti posta?
    pupici

Lasă un comentariu